top of page

GENERATION PEPS RÖRELSEBANA

Vad är en Rörelsebana?

Rörelsebanan är en produkt bestående av färgglada, fantasifulla och detaljrika dekaler som omvandlar tidigare passiva miljöer till platser för rörelse och lek. Produkten är ett svar på att vi blir allt mer stillasittande och har som mål att uppmuntra barn och unga till spontan, utmanande och fri lek där rörelsen är i centrum. Dekalerna (stora klistermärken) passar bra i korridorer, gemensamhetsytor och aktiva läroplatser. De är lätta att applicera, försedda med halkskydd och bidrar till en lekfull inomhusmiljö.

Vad är Generation Peps Rörelsebana?

Tillsammans med Generation Pep har vi tagit fram en unik Rörelsebana som utöver att  uppmana till rörelse och lek också kan fungera som ett pedagogiskt hjälpmedel kring en förbättrad kost. Ett sätt att kombinera rörelse, lek och lärande för barn och unga från förskolan till början av högstadiet. Men självklart kan vi alla bli inspirerade till både rörelse och bättre kost. För en ökad aktivitet i vardagen, sundare kostvanor och massor av lek mår vi nog alla bra av!

Fästpunkt 1

Generation Peps Rörelsebana går att köpa för alla skolor och förskolor som är del i Generation Peps nätverk. Priset för den unika Generation Pep Banan är kraftigt reducerat för att underlätta för dessa aktörer som jobbar aktivt för att öka vardagsaktiviteten hos sina elever.

 

Gå in på Generation Peps hemsida för att få mer information hur ni kan jobba för att öka vardagsaktiviteten hos era unga och hur ni kan ta del av erbjudandet av Generation Peps Rörelsebana för endast 2100 kr ex moms, fraktkostnad tillkommer.

BESTÄLL RÖRELSEBANAN HÄR

Tack för ditt meddelande!

NEDLADDNINGSBAR ANVÄNDNINGSMANUAL:

LADDA NER OCH LÄS MANUALEN TILL GENERATION PEPS RÖRELSEBANA HÄR:

VÅR STORY

Vi på MURAL arkitektur har under en längre tid jobbat tillsammans med eldsjälar runt om i Sverige för att öka vardagsaktiviteten hos barn och unga. Arbetet har sitt ursprung i att vi ser en samhällsutveckling där vi äter för dåligt och blir allt mer stillasittande. Det är viktigt att tidigt främja goda vanor när det kommer till kost och rörelse för att kunna ge unga som äldre möjligheten att leva ett mer hälsosamt liv.  Vi skapar våra vanor tidigt i livet så det är av stor vikt att vi kan ge våra unga de verktyg som behövs. Detta är ett folkhälsoarbete som kräver att vi jobbar tillsammans. Därför är vi glada att kunna kommunicera vårt samarbete med Generation Pep!

Generation Pep

Generation Pep är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar för att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja till ett aktivt och hälsosamt liv. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep och målsättningen är att engagera hela samhället i arbetet. Vi är stolta att kunna bidra med detta arbete med en gemensam Rörelsebana! Rörelsebanan är framtagen för Generation Pep skola och kommer att erbjudas till ett förmånligt pris till alla skolor som är anknutna till det kostnadsfria verktyget Pep Skola.

VÅR UPPMANING

Är ni en skola som inte har hoppat på tåget än så ta en titt på Generation Pep Skola (www.pepskola.se) och registrera er för att komma igång. Få stöd, kunskap och inspiration i arbetet för ökad fysisk aktivitet och mer hälsosamma matvanor under skoldagen.

 

Vi är en liten del i det folkhälsoarbete som Generation Pep utför. Men det finns massor av sätt att göra skillnad för våra unga. Därför uppmanar vi alla att ta en titt på Generation Peps olika initiativ. Oavsett om det handlar om att få stöd i er skola, tips på hur man kan arbeta eller om det är så att ni har ett initiativ som kan bidra till folkhälsoarbetet. För skillnad gör vi tillsammans!

RÖRELSEBANAN PÅ VÄSTERSTRANDSSKOLAN

ENKEL APPLICERING AV GOLVDEKALERNA 

Rengör ytan noggrant där dekalen ska appliceras.

Vi rekommenderar att ej placera dekalerna på parkettgolv, målat golv eller ytor som är utsatta av direkt sol.

Dra försiktigt bort bakstycket från dekalen. Undvik att låta dekalen komma i kontakt med andra ytor än där den ska fästas. 

Applicera dekalen på sin tänkta plats och gnugga bort eventuella luftbubblor. Ett tips är att ”rulla” ut dekalen och gnugga från ena sidan till den andra. 

Du är färdig! Nästa steg en mer aktiv vardag! 

Livslängden på dekalerna går ej att fastställa då de är placerade i en utsatt miljö. 

APPLICERINGSINSPIRATION

TYDLIGA RÖRELSEMÖNSTER

GEN PEP EXEMPEL 2st.png

SLUMPMÄSSIGA SICKSACKMÖNSTER

RÖRELSE PÅ EN SIDA AV KORRIDOREN

ANVÄNDBARA LÄNKAR:

Generation_Pep_Skola-Logo_BLACK.png

Generation Pep

Pep skola

Se hur andra skolor använder rörelsebanan:

bottom of page